Plåt- och svetsverkstad

Fullt utrustad verkstad för tunga och stora konstruktioner.

Bärande balkar, dammluckor och fundament till vindkraftverk är några av de produkter som levereras ut från vår verkstad varje år. En stor del av vår verksamhet består av att leverera anpassade lösningar utifrån just ditt behov. I vår tillverkande verkstad kan vi erbjuda detaljer med en styckevikt upp till omkring 35 ton. Svetsning sker i de flesta förekommande material och med olika svetsmetoder utifrån leveransens krav och behov.


Grova dimensioner. Högsta precision.

I vår Plåt och svetsverkstad har vi hög kapacitet på våra maskiner. Här återfinns bland annat vår kantpress som klarar upp till 640 ton.


Vår plåt- och svetsverkstad erbjuder

Gas och plasmaskärning

Vi skär upp till 8x4m meter skivor med en tjocklek upp till 140 mm.

Svetsning

Vi utför svetsning i de flesta förekommande material och med olika svetsmetoder.

Tillverkning i grova dimensioner

Vi tillverkar konstruktioner med en styckevikt upp till 35 ton.

Våra maskiner

I vår svetsverkstad finns följande maskiner tillgängliga.


  • Skärbord: 7x3,2 plasma 40mm och Gas 300mm Koike
  • Bockningsmaskin: 640 ton x 6 meter bred SMT PULLMAX
  • Lägesställare: 4 och 2 ton
  • Plåtsax: 4SL 31/12


Certifieringar

Gullängets Mekaniska är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 sett till kvalitet och miljö. Våra verkstäder är dessutom certifierade enligt EN-1090 och EN ISO 3834. Sammantaget innebär våra certifieringar att vi garanterar att varje leverans uppfyller krav på hälsa, miljö, säkerhet, kvalitet och andra väsentliga egenskaper. Inte minst att vi har ett systematiskt arbetssätt för kontroller.

Gullängets Mekaniska - En del av Storskogen

Storskogen grundandes 2012 och är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. Storskogen består av närmare hundra affärsenheter med omkring 7000 anställda - varav mer än två tredjerdelar utanför storstadsregionerna.